framme!

Hej hej!


Nu har man vart i Lucerne i tre dagar. Var dödstrött när jag kom fram! Bil och båt till Köpenhamn. Underbara Jesse körde mig hela vägen. Vi åkte redan vid 02,30 från Växjö. Sen flyg till Zurich. Därefter 1 timmes tåg till Lucerne. Det regnade och var jävligt men Susana som jag bor hos hade lånat en bil och kom och hämtade mig vid stationen. Super gullig tjej! Hon har jobbat här i Schweiz i ca 5 år och stormtrivs. Hon jobbar också på jobbet och är office manager för hela Lucerne kontoret. Gick och handlade mat nästan på en gång när jag kom fram. Hela Schweiz har tankesättet att man har en hemmafru. Affärerna är stängda efter 18,30 på vardagar förutom på torsdagar och fredagar. Då e det öppet till 20,30. Söndagar är det helt stängt. Dagis kostar ca 14 000 kr per halvår. Många väljer då att vara hemma istället. Förstår varför det är så populärt med Au Pair! På lördagen gick jag en sväng ner till sjön. Lucerne är omringad av en stor sjö. Det är berg, eller mammas alper, som går runt hela staden. Stad och stad går ju också att diskutera men verkligen en jätte mysig stad!

Allting e i princip svindyrt. Men det e inte så konstigt eftersom de tjänar som idioter här.

I söndags så var jag nere i stan hela dagen. Gick hela vägen hemifrån ner till stan. Tar ca 30 min att gå. Annars går det en buss direkt utanför mitt hus. Gick omkring som en riktig turist och kollade. Fotade en del, men vädret är inte det bästa just nu.


Idag var det första jobbdagen. Helt underbart kontor. Det är på national hotellet som de har sitt kontor. Tre våningar har vi. Började med en rundvandring. Takterrass, pingisrum, flera olika kök, ca 150 personer jobbar där. Jag och min kollega Maria sitter i ett eget rum. Lärt mig sjukt mkt idag. Kortfattat så sitter jag och koordinerar partnerföretagens flyg in till USA. Därför ska jag va i Boston under ca 2 månader. Fick en laptop från jobbet också som jag ska ta med mig till Boston. Var ute och åt lunch med några kollegor som jobbar för samma avdelning men olika ansvarsområden. Trevliga svenskar. Hela stället vimmlar om svenskar!


Kommer få ett simkort imorgon från jobbet. Uppdaterar de som vill ha med mitt schweiziska nummer.


Ni andra får ha det bra hemma i Sverige! Själv sitter man på ett sjukt glassigt sommarjobb!


Saknar dig Jesse!


Puss och kram!

Ps. Internetuppkopplingen ska jag fixa böttre imorgon så kanske jag kan få upp lite bilder.


ångest ångest

Jag vet att jag inte uppdaterat på hundra år. Men jag e så sjukt stressad just nu.
Tenta i handelsrätt på fredag. Om jag inte klarar den kan jag glömma CSN i höst. Tentan är värd 10hp och man får bara missa 7,5 hp per termin för att få csn till nästa termin. Ja, jag vet att jag kan ta tentan i augusti, men mitt problem är att jag inte är hemma i Sverige då. Jävla facking piss skit. om ni inte visste det så jobbar jag i Luzern from lördag - ca 12 juli då jag åker och jobbar i Boston. Nä, jag känner ingen press.

Dessutom har jag tvättid på fredag eftermiddag. Måste in till stan. Har absolut inga kläder.
Måste köpa byxor, tröjor, skor, shampo, balsam, massa andra saker osv. Måste dessutom åka ca 03 på lördag morgon för flyget går 08,15 från Köpenhamn till Zurich. Därifrån får man ta tåg och sen buss dit jag ska bo. Jesse kör mig till Köpenhamn. Annars vette fan hur jag hade tagit mig. Sen är det ju det eviga problemet med pengar. Jag har knappt några CSN pengar kvar, man får ju bara halva CSN i maj, och skattepengar kommer innan midsommar, men när har man ju ingen aning.


Nu ska jag tillbaka till Lagboken.

Hörs!


RSS 2.0